Polędwiczki wieprzowe z biszkoptem rozmarynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj polędwicy wieprzowej z rozmarynem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 666 kalorii, 38g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz schłodzone/konserwowe herbatniki, masło, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ciastka w puszkach, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastko Z Cukrem Ciastko Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozmaryn wieprzowina i szalotka Jabłko ptysie, Polędwiczki Wieprzowe Z Rozmarynem, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wieprzowinę posypać 1 łyżeczką soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Podgrzać 2 łyżki masła w dużej, ciężkiej patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Brąz wieprzowina ze wszystkich stron, w sumie około 5 minut.
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 4 protokół. Wymieszać bulion i konfitury wraz z 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 135 stopni F, 12 do 14 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut. Doprowadzić patelnię do wrzenia na dużym ogniu i zmniejszyć sos do glazury, o 6 protokół.
Mąkę z wierzchu i dołu herbatników i pokroić w kostkę 3/4 cala (około 16 kostek na biszkopt). Wrzucić kostki w mące, aby zapobiec ich sklejaniu.
Roztopić pozostałe masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy masło całkowicie stopi się, włączyć ogień do wysokiej.
Dodać kostki herbatnika i wrzucić do masła, aby pokryć wszystkie strony, często mieszając, aż ciasto nadmuchuje i zacznie kolorować.
Dodać czosnek i kontynuować gotowanie do złotego koloru. Następnie dodać rozmaryn i kontynuować gotowanie, aż kostki są rumiane i rozmaryn jest pachnący, 6 do 8 minut w sumie.
Kostki wyjąć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia i obficie doprawić solą.
Wieprzowinę pokroić w 1-calowe medaliony i podawać z polewą wiśniową i rozmarynem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe można łączyć z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Belasco de Baquedano Swinto Old Vine Malbec z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
![Belasco de Baquedano Swinto Old Vine Malbec]()
Belasco de Baquedano Swinto Old Vine Malbec
Genialny głęboki kolor granatu. Złożone, ciemno owocowe i ziemiste na nosie, z soczystym podniebieniem dojrzałych czerwonych owoców pestkowych i dżemami akcentowanymi pikantnymi, tostowymi nutami. Hojnie aromatyczne, gęste i niefiltrowane, SWINTO osiąga wyjątkową równowagę podpisu Malbec solidny charakter i jedwabistą elegancję. To wino jest wykonane ze 114-letnich winorośli Malbec.