Polędwiczki wieprzowe pieczone z kompot jabłkowo-Boczkowy i dyni Polenta
Ten przepis służy 8 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać jabłecznik, liście szałwii, dyni i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z boczkiem jabłkowym kompot, Pieczona polędwiczka wieprzowa z Zacierem z dyni i sosem estragonowym, oraz Polędwiczki wieprzowe pomarańczowe z dynią maślaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. W średniej misce wrzuć pokrojone w kostkę dyni z 1 łyżką oliwy z oliwek oraz solą i białym pieprzem.
Ułożyć kostki w jednej warstwie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. Pieczeń do miękkości i zaczyna kolor, o 20 protokół.
Niech ostudzić nieco je puree następnie w robocie kuchennym, aż bardzo gładka. Zestaw aside.In duży rondel ustawiony na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczki białego pieprzu, gałki muszkatołowej i suszonej szałwii.
Dodaj polentę, powoli łagodnym strumieniem, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do bardzo, bardzo niski i gotować, ubijając cały czas, aż zacznie zgęstnieć, o 5 protokół.Przełącz na drewnianą łyżkę, gotuj, mieszając polentę od czasu do czasu, aż będzie miękka i kremowa, około 20 minut. Może być konieczne dodanie kilku łyżeczek wody, jeśli robi się zbyt sztywny.
Dodać puree z dyni, ser i masło. Wymieszać, aby zmiksować. Smak i dostosować przyprawy. Odstawić przykryte i ciepłe. Może być konieczne podgrzanie go z kilkoma łyżeczkami wody tuż przed podaniem.Powrót do piekarnika do 400 stopni F. mielenie 8 świeżych liści szałwii. Odstawić.Doprowadzić polędwiczki do temperatury pokojowej, osuszyć je całkowicie ręcznikami papierowymi.
Umieść stojak do pieczenia na blasze do pieczenia. Sean wieprzowina dobrze z solą i białym pieprzem. Na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu, rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać polędwiczki wieprzowe po kolei i brąz dobrze ze wszystkich stron. Powtórzyć z drugą polędwicą.
Wyjmij wieprzowinę z patelni i umieść je na stojaku bez dotykania się nawzajem.
Umieść stojak na środku piekarnika i piecz, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F Dla lekko różowego lub 150 stopni F. dla gotowanych, ale soczystych. Około 25 minut.Podczas gdy gotuje wieprzowina, dodać boczek do tej samej patelni użyłeś do polędwic i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż chrupiące. Około 8 minut. Wymieszaj czosnek, gotując dodatkową minutę.
Dodaj cebulę, mieloną szałwię i tymianek. Gotować mieszając i zeskrobując dno, aż cebula będzie miękka. Około 5 minut.
Dodaj jabłka, często mieszając, aż zmiękną i lekko zabarwione, o 5 protokół.Włączyć ciepło do wysokiej i dodać cydr do deglaze patelni. Obniżyć ciepło i zmniejszyć, aż ciecz zgęstnieje, około 6 minut. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku. Przykryć, aby się ogrzać i odstawić na bok.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i pozostaw ją około 10 minut.
Pokroić wieprzowinę w plastry grubości ½ cala. Ułóż je na łóżku z ciepłej dyni polenta i służy kompot jabłko-boczek na boku.
Dekoruj pozostałymi liśćmi szałwii.