Polędwiczka wieprzowa z rozmarynem i morelą

Polędwiczka wieprzowa z rozmarynem i morelą jest przygotowywana od początku do końca przez około 40 minut . Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 24 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 258 kalorii . Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 34 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką konfiturę morelową, rozmaryn, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest dobrym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także : Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem , Wyśmienita pieczona polędwiczka wieprzowa z pieczarkami i sałatką pomidorową oraz Polędwiczka wieprzowa grillowana z imbirem .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj rozmaryn, 1 łyżkę oliwy, czosnek, sól i pieprz; posmaruj wieprzowinę.
Na dużej patelni nadającej się do piekarnika zrumień wieprzowinę na pozostałym oleju ze wszystkich stron.
Piec w temperaturze 425° przez 15 minut.
W małej misce wymieszaj składniki glazury; posmaruj nią wieprzowinę.
Piecz przez kolejne 10–15 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu polewając mięso sokiem z patelni.
Odczekać 5 minut przed pokrojeniem.