Polędwiczka Wieprzowa Z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym

Polędwiczka Wieprzowa Z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym
Przepis na Polędwiczkę Wieprzową z Chutneyem Żurawinowo-Gruszkowym można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 354 kalorie , 24 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,7 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką żurawinę, miętę, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 55% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak polędwica wołowa z chutneyem gruszkowo-żurawinowym , polędwica wieprzowa z kolcami z chutneyem ze słonecznej gruszki oraz sałatka z polędwicy wieprzowej, gruszki i żurawiny .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Dodaj wieprzowinę; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Na chutney w małym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 20 minut. Odkryć; gotować na wolnym ogniu 20-25 minut dłużej lub do uzyskania pożądanej konsystencji, od czasu do czasu mieszając. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
W międzyczasie odcedź i wylej marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
5
Połóż wieprzowinę na ruszcie w płytkiej brytfance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Piec w temperaturze 425° przez 25-30 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 145°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
8
Podawać z chutneyem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwiczkę wieprzową można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 315 dolarów za butelkę.
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn