Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina i szpiku
Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina i szpiku jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $7.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 59G białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 961 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino, liść laurowy, beef marrowbones i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina, oraz Polędwica wołowa z sosem pieczarkowym z czerwonego wina.
Instrukcje
1
Spłucz marrowbones i moczyć w ciepłej wodzie na pokrycie 10 minut. Naciśnij 1 kość kciukiem na końcu kości z mniejszym otworem, wypychając szpik na drugi koniec. Wyrzucić kość i powtórzyć z pozostałymi kośćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Kości
2
Pokroić szpik w poprzek na 1/8 cala grubych rund. Przykryć szpik zimną wodą w misce i schłodzić, zmieniając wodę dwa razy, 24 godziny.
Gotować wino, szalotka, grzyby, marchew, tymianek, liść laurowy, i pieprz w 3-quart ciężki rondel, aż zredukowane do około 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Grzyby
Liście Laurowe
Szalotka
Marchew
Tymianek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać bulion cielęcy i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Cielęcy
3
Wlać przez drobne sito do 2-ćwiartkowego ciężkiego rondla, naciskając i odrzucając ciała stałe. Powrót sos do wrzenia. Wymieszać razem marantę i Maderę i ubić w sosie. Dusić, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut, następnie wymieszać z solą i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta Trzcinowata
Madera
Pieprz
SOS
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
Sito
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wołowinę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wołowina
3
Rozgrzać olej i masło w małej ognioodpornej patelni do pieczenia na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie brązową wołowinę dobrze ze wszystkich stron, około 10 minut. Umieść patelnię z wołowiną na środku piekarnika i piecz, aż termometr do odczytu włożony ukośnie 2 cale do środka 54° dla średnio rzadkich, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piekarnik
4
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 10 minut, a następnie pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1
Przynieś bulion, wodę i sól na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić szpik i przenieść łyżką szczelinową do rondla. Kłusować na wolnym ogniu 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Z Sosem
3
Doprowadzić sos na wolnym ogniu i dodać szpik za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
4
Polać pokrojoną wołowinę sosem i podawać na boku. W razie potrzeby ułóż rund szpiku między plasterkami wołowiny za pomocą szczelinowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
5
Uwaga kucharzy: sos (przed dodaniem szpiku) można przygotować 1 dzień wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte.