Polędwica wołowa z prażonym jęczmieniem Cacio e Pepe i pesto z rukoli
Polędwica wołowa z prażonym jęczmieniem Cacio e Pepe i pesto z rukoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.96 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 834 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, olej, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 40. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Jednopalczaste Cacio e Pepe, Cacio e Pepe, oraz Cacio e Pepe.
Instrukcje
Przykryj jęczmień wodą o 2 cale w średnim garnku i dodaj łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gołego gotować i gotować, aż jęczmień będzie miękki, 35 do 45 minut.
Odcedzić, spłukać pod zimną wodą i odstawić. Jęczmień można gotować do 3 dni wcześniej.
Na pesto, umieścić zielenie, czosnek, orzechy włoskie, 2 łyżki oliwy z oliwek, i 1 łyżka sera pecorino Romano w misce robota kuchennego lub blendera. Proces do momentu utworzenia pasty. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Wołowinę natrzeć 1 łyżeczką oleju i obficie doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej żeliwną patelnię lub patelnię grillową na dużym ogniu, aż lekko zapalisz, a następnie dodaj wołowinę. Gotować, obracając często, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron i natychmiastowy termometr odczytowy włożony do najgłębszej części mięsa rejestruje 49° dla średnio rzadkich lub 130 ° F dla średnich, łącznie około 10 minut (zmniejszyć ogień, jeśli mięso grozi spaleniem lub palenie jest nadmierne, zanim osiągnie temperaturę gotową).
Przełożyć mięso na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
Podczas gdy mięso odpoczywa, zrobić jęczmień Cacio e pepe. Wytrzeć patelnię i dodać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek. Wróć do średnio-wysokiego ciepła, aż się połysk.
Dodać jęczmień i 2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, i gotować, mieszając często, aż jęczmień jest tasty i lekko rumiane, o 7 protokół.
Zdjąć z ognia i rozrzucić pozostałe 2 łyżki Pecorino na górze. Wymieszać z jęczmieniem, pozwalając na stopienie pozostałego ciepła. Doprawić do smaku większą ilością soli i pieprzu.
Aby służyć, podzielić jęczmień na dwie płytkie miseczki. Po spożyciu mięsa pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.
Umieścić na wierzchu jęczmienia. Łyżka jedną lub dwie łyżki pesto na mięso, i top z niektórych dodatkowych świeżo popękane czarny pieprz.