Polędwica Wieprzowa Madera
Polędwica wieprzowa Madeiran jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako napój i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz wino Madera, szalotki, jabłko granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Polędwica wołowa z sosem Madera, Polędwiczki wołowe zawijane boczkiem z Maderą, oraz Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Pieczarkowym Madeira.
Instrukcje
Wieprzowinę natrzeć 1/2 łyżeczki oleju, tymianku, soli i pieprzu.
Podgrzać pozostałe 1/2 łyżeczki oleju w dużej, ciężkiej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodaj jabłko do patelni. W najgrubszą porcję wieprzowiny włożyć termometr do mięsa; piec w temperaturze 425 przez 17 minut lub aż termometr zarejestruje 160 (lekko różowy).
Wyjmij wieprzowinę z patelni; utrzymuj ciepło. Powrót patelni do góry pieca; wymieszać w Maderze, bulion, i szalotki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 2 protokół). Wymieszać z musztardą. Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/4 cala.