Polędwica Wieprzowa Ananasowa
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni polędwiczka wieprzowa ananasowa może być świetna bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Za 2,46 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 38g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga polędwicy wieprzowej, ząbków czosnku, mielonej musztardy i sosu sojowego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Polędwiczka wieprzowa z salsą ananasową, Polędwiczka Wieprzowa Z Ananasem Sherry, oraz Polędwiczka Wieprzowa Glazurowana Z Ananasem.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze pięć składników.
Wlej 2/3 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj wieprzowinę; uszczelnij torebkę i obróć, aby pokryć. Wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym; używając szczypiec z długim uchwytem, lekko posmaruj ruszt grillowy.
Przygotuj grill na pośrednie ciepło, używając patelni ociekowej.
Umieść wieprzowinę na patelni ociekowej i grilluj pod przykryciem na pośrednim średnim ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°, od czasu do czasu polewając zarezerwowaną marynatą.
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
W międzyczasie grilluj plastry ananasa przez 2-3 minuty z każdej strony lub do podgrzania; podawać z wieprzowiną.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Baron Philippe de Rothschild Escudo Rojo Pinot Noir Reserva
Blada wiśniowa czerwień z Rubinowym odcieniem. Nos jest bardzo złożony i świeży z intensywnymi, przednimi owocami na wiśniach i malinach miesza się z delikatnymi nutami prażonych migdałów. Wino ma bardzo dobry atak, eleganckie i soczyste taniny. Smaki owocowe na podniebieniu środkowym, zwłaszcza wiśniowe, a eleganckie wykończenie łączy w sobie pełnię świeżych owoców z wyrafinowaniem terroir Casablanca.Dobrze komponuje się z kozim serem, podeszwą w maśle cytrynowym lub carpaccio z przegrzebków.