Polędwica w stylu Bistro z młodymi ziemniakami

Polędwica w stylu Bistro z młodymi ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 411 kalorii, 35g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka rukoli, polędwicy, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Żeberka W Stylu Bistro, Francuska Zupa Cebulowa W Stylu Bistro, oraz Kanapka Ze Stekiem Wołowym W Stylu Bistro dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu; przykryć zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować 15 minut, aż ziemniaki mogą być Przekłute widelcem.
Odcedzić i ostudzić ziemniaki. Pokroić ziemniaki na pół.
Podczas gdy ziemniaki gotują, stek dzielimy na 4 równe porcje i doprawiamy łyżeczką soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj steki do patelni i gotować 4 do 6 minut na stronę, lub aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części steku czyta co najmniej 14
Przełożyć steki na talerz i ogrzać.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej; dodać 2 łyżeczki oleju i szalotki. Ułóż ziemniaki, pokrój boki w dół, na patelni i gotuj 5 minut lub aż ziemniaki zaczną brązowieć.
Doprawić pozostałą łyżeczką soli i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przenieść ziemniaki do miski i ogrzać.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj wino i delikatnie zeskrobać patelnię poluzować rumiane kawałki.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek i gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Umieść 1 szklankę rukoli na każdym z 4 talerzy; podziel stek i ziemniaki równomiernie między nimi. Top każdej porcji z około 1 łyżka sosu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc