Polenta z dyni

Polenta z dyni
Polenta z dyni to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 376 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, sól, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dyni Polenta, Dyni Polenta, oraz Polenta pieczona z dyni i serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż squash, pokrój bok do góry, w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić ząbki czosnku w zagłębieniach squasha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Posypać suszoną szałwią, solą i pieprzem. Przykryć folią i piec do miękkości, około 1 godziny 35 minut. Lekko schłodzić. Kabaczek i czosnek obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Suszona SzałwiaSuszona Szałwia
CzosnekCzosnek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Transfer do procesora i puree.
6
Połączyć bulion, 1 3/4 szklanki wody i 1 1/2 łyżeczki soli w ciężkim dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Stopniowo ubijaj polentę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować, aż mieszanina jest bardzo gęsta i kremowa, często mieszając, o 20 protokół. Wymieszać ze świeżą szałwią i 3 szklanki puree do squasha (rezerwować pozostały puree do innego użycia). Gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Wymieszać z serem. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Mieszać na średnim ogniu, aż do ogrzania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeża Szałwiaświeża Szałwia
PolentaPolenta
SerSer
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach. Jeśli jest to niedostępne, zastąp 1 1/2 szklanki zwykłej żółtej mąki kukurydzianej i gotuj mieszaninę przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana żółtaMąka Kukurydziana żółta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn