Polenta z dyni
Polenta z dyni to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 376 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, sól, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dyni Polenta, Dyni Polenta, oraz Polenta pieczona z dyni i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Ułóż squash, pokrój bok do góry, w dużej patelni do pieczenia.
Umieścić ząbki czosnku w zagłębieniach squasha.
Posypać suszoną szałwią, solą i pieprzem. Przykryć folią i piec do miękkości, około 1 godziny 35 minut. Lekko schłodzić. Kabaczek i czosnek obrać.
Transfer do procesora i puree.
Połączyć bulion, 1 3/4 szklanki wody i 1 1/2 łyżeczki soli w ciężkim dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Stopniowo ubijaj polentę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować, aż mieszanina jest bardzo gęsta i kremowa, często mieszając, o 20 protokół. Wymieszać ze świeżą szałwią i 3 szklanki puree do squasha (rezerwować pozostały puree do innego użycia). Gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Wymieszać z serem. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Mieszać na średnim ogniu, aż do ogrzania.)
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach. Jeśli jest to niedostępne, zastąp 1 1/2 szklanki zwykłej żółtej mąki kukurydzianej i gotuj mieszaninę przez około 10 minut.