Polenta kwadraty z gorgonzolą i orzeszkami pinii

Polenta kwadraty z Gorgonzolan i orzeszki piniowe może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka polenty do szybkiego gotowania, masło, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pieczona cebula w / Gorgonzola + orzeszki piniowe, Sałatka Endive z gorgonzolą, orzeszkami pinii i miodem, oraz Focaccia Z Gorgonzolą, Orzeszkami Pinii I Zieloną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Stopniowo dodawać polentę i sól, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez 4 minuty lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać z masłem. Łyżka polenta do 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania, równomiernie rozprowadzając. Naciśnij plastikową folię bezpośrednio na powierzchnię polenty; schłodzić przez 1 godzinę lub aż polenta będzie bardzo jędrna.
Połącz 1/4 szklanki wrzącej wody i porzeczek w małej misce.
Odstawić na 10 minut lub aż porzeczki są pulchne; odcedzić.
Połącz porzeczki, ser, orzeszki piniowe i skórkę pomarańczy w małej misce.
Podgrzać ocet w małym rondlu i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 10 minut). Lekko schłodzić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodać połowę polenta kwadraty na patelni i gotować przez 6 minut z każdej strony lub aż złoty.
Usuń polenta kwadraty z patelni i utrzymaj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą polentą. Top każdy kwadrat z zaokrąglonym 1/2 łyżeczki mieszanki sera, i skropić około 1/4 łyżeczki octu balsamicznego.
Dekoruj natką pietruszki.