Polenta kwadraty z gorgonzolą i orzeszkami pinii

Polenta kwadraty z gorgonzolą i orzeszkami pinii
Polenta kwadraty z Gorgonzolan i orzeszki piniowe może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka polenty do szybkiego gotowania, masło, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pieczona cebula w / Gorgonzola + orzeszki piniowe, Sałatka Endive z gorgonzolą, orzeszkami pinii i miodem, oraz Focaccia Z Gorgonzolą, Orzeszkami Pinii I Zieloną Cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Stopniowo dodawać polentę i sól, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez 4 minuty lub aż gruby, często mieszając. Wymieszać z masłem. Łyżka polenta do 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania, równomiernie rozprowadzając. Naciśnij plastikową folię bezpośrednio na powierzchnię polenty; schłodzić przez 1 godzinę lub aż polenta będzie bardzo jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
MasłoMasło
WodaWoda
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Pokrój na 30 kwadratów.
3
Połącz 1/4 szklanki wrzącej wody i porzeczek w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Odstawić na 10 minut lub aż porzeczki są pulchne; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
5
Połącz porzeczki, ser, orzeszki piniowe i skórkę pomarańczy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
PorzeczkiPorzeczki
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podgrzać ocet w małym rondlu i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 10 minut). Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Zalać patelnię sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać połowę polenta kwadraty na patelni i gotować przez 6 minut z każdej strony lub aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Usuń polenta kwadraty z patelni i utrzymaj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą polentą. Top każdy kwadrat z zaokrąglonym 1/2 łyżeczki mieszanki sera, i skropić około 1/4 łyżeczki octu balsamicznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn