Polenta Kukurydziana Podwójna
Podwójna Polenta kukurydziana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 147 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, ziarna kukurydzy, mieloną mąkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kremowa Polenta Kukurydziana, Kremowa Polenta Kukurydziana, oraz Placki kukurydziano-Polentowe.
Instrukcje
Umieść mąkę kukurydzianą i ziarna kukurydzy w dużym rondlu. Stopniowo dodawać rosół z kurczaka, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień do medium i gotować 12 minut, często mieszając. Wymieszać z oregano, solą i pieprzem.
Uwaga: jeśli świeża kukurydza jest niedostępna w supermarkecie, możesz zastąpić kukurydzę mrożoną.