Polenta Grillowana
Grillowany Polentan to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udać się do sklepu i odebrać gotowanie polenta, parmezan, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Ciasta Polenta, Grillowana Polenta z dżemem z boczku, oraz Grillowany Polentan i warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, na średnim ogniu, doprowadzić wodę i sól do wrzenia. Zmniejszyć ogień, powoli ubić polentę i doprawić pieprzem. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina zacznie się dokręcać, około 3 do 4 minut.
Dodać świeże posiekane zioła, 2 łyżki masła i parmezan. Nadal mieszać, aż dobrze połączone i bardzo gęste, smak do dostosowania przypraw.
Obficie posmaruj 10-calową sprężynową patelnię na spodzie i około 2 cali na boku.
Wlać gorącą polentę i gumową szpatułką, przetrzeć masłem, wygładzić wierzch. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny, aby ustawić. (Można to również zrobić do 1 dnia wcześniej.)
Rozgrzej grill do średniej.
Gdy jesteś gotowy do grillowania lub smażenia na patelni, usuń polentę z patelni i pokrój ją w równe kształty ciasta lub pokrój okręgi za pomocą krajalnicy do ciastek. Lekko olej grill, szczotka z każdej strony polenta z oliwą z oliwek i grill lub patelni sear aż złoty kolor, o 3 protokół z każdej strony. Ułóż polentę na półmisku i podawaj na gorąco.