Polędwica z indyka po mandaryńsku

Polędwica z indyka po mandaryńsku
Przepis na polędwicę z indyka po mandarynkowemu można przygotować w około 4 godziny i 45 minut . Za 3,31 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 632 kalorie , 40 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i kup polędwiczki z piersi indyka, płatki papryki, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Z oceną Spoonacular wynoszącą 89% , to danie jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Tiramisu z mandarynką i rubinowym grejpfrutem , Ciasto mandarynkowo-pomarańczowe i Sałatka z radicchio i endywii z pekanami, jabłkiem i mandarynką .

Instrukcje

1
Umieść indyka w wolnowarze o pojemności 3 qt.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
2
Posyp płatkami imbiru i pieprzu. Na wierzchu ułóż pomarańcze. W małej misce połącz marynatę z bulionem; polej indyka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wrzuć warzywa do wolnowaru. Przykryj i gotuj przez kolejne 30 minut lub do momentu, aż warzywa będą ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
Posyp nasionami sezamu i zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
5
Jeśli wolisz, podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia56
Magazyn