Polędwica wołowa z sosem Szalotkowym

Polędwica wołowa z sosem Szalotkowym
Polędwiczki wołowe z sosem szalotka może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 585 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, cebula w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Sosem Musztardowym Z Szalotki, Polędwica wołowa z mięsem pieprzowym Z Redukcją porcji szalotki, oraz Grillowana polędwica wołowa z kapustą toskańską i szalotką Confit dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić szalotki i 2 łyżki oleju w misce; wymieszać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wymieszać 1 łyżkę soli i kolejne 4 składniki. Polędwicę natrzeć 1/4 szklanki oliwy z oliwek; przyprawy posypać wierzchem i bokami polędwicy, delikatnie naciskając palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Umieść polędwicę w dużej smarowanej patelni do pieczenia; ułóż szalotki wokół polędwicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec w temperaturze 500 przez 25 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 i piec 15-20 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej części pieczeni 145 (średnio Rzadki) lub 160 (średni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Tymczasem wymieszać bulion wołowy i Marsala na dużej patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 6 do 8 minut lub aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Usunąć polędwicę do półmiska i przykryć folią aluminiową; rezerwy szalotki i kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj redukcję bulionu do patelni i umieść na średnim ogniu na płycie kuchennej, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Ubić razem mąkę i wodę, aż będzie gładka; wymieszać z sosem na patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
Dodać masło, mieszając tylko do rozpuszczenia. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu. Pieczeń cienko pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Dekorować, w razie potrzeby.
11
Dla rozrywki, Wine & Dine: polecamy każde z tych win z kolacją: Morgan Monterey Syrah, Chateau Souverain Dry Creek Zinfandel lub Bleasdale Langhorne Creek Shiraz-Cabernet.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia10
Magazyn