Podwójne ciasteczka czekoladowe z Ganache Bourbon
Podwójne ciasteczka czekoladowe z Ganache Bourbon mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 744 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz półsłodkie kromki czekolady, ganache bourbona, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 48 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ciasteczka Czekoladowe Nadziewane Ganache, Bourbon Layer Cake z Ganache Bourbon i mleczną czekoladą maślaną, oraz Bourbon Crepe Cake with Bourbon Caramel Chocolate Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło i cukry na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać wanilię, ubijając do wymieszania.
Mąkę i kolejne 2 składniki połączyć w małej misce; stopniowo dodawać do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością tylko do wymieszania. Mieszaj w kostkach tylko do połączenia. Upuść ciasto przez poziom łyżek na pergaminu wyłożonych arkuszy do pieczenia, za pomocą małej miarki cookie (o 1 1/8 cali).
Piec w 350 przez 12 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z blach do pieczenia na stojaki z drutu i całkowicie ostudzić (około 30 minut).
Ganache Bourbon rozłożyć na płaskiej stronie połowy ciasteczek (około 1 łyżki. per cookie); top z pozostałych plików cookie. Przykryć i schłodzić ciasteczka 2 godziny lub aż ganache będzie jędrny.