Podstawowy Krem Do Ciast #2-To Może Być"Ten"
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj podstawowy Krem do ciast #2-to może być" ten". Ten wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 1146 kalorii. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, mleko, opcjonalnie: ciężka śmietana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 41 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Podstawowy Krem Do Ciast Waniliowych, Tarty z ciasta francuskiego (podstawowy, Elastyczny przepis), oraz Suflet z ciasta francuskiego z kremem o zapachu pomarańczy, kandyzowanymi orzechami pekan i karmelowym sosem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść mleko i połowę cukru (patrz uwaga). Powoli doprowadzić do delikatnego wrzenia.W oczekiwaniu na zagotowanie się mieszanki mlecznej, resztę 1/3 szklanki cukru ubić w żółtkach, aż będzie gęsta i blada.
Połączyć mąkę i skrobię kukurydzianą w małej misce, a następnie ubić połączoną mąkę i skrobię do mieszaniny jajko / cukier.Gdy mleko dojdzie do wrzenia, ubić trochę (użyłem około filiżanki) gorącego mleka do mieszaniny jaj, aby temperować i cienkie.Zmniejsz ciepło do średniego lub jeśli używasz dużego palnika, średnio niskiego i dodaj hartowane żółtka do gotującego się mleka, stale ubijając. Krem z ciasta zagęści się niemal natychmiast. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż 1 lub 2 duże pęcherzyki pękną na powierzchni (może to potrwać minutę lub dwie ,ale pomaga zabić enzymy, które powodują przerzedzenie).
Zdjąć z ognia i ubić na maśle i wanilii.
Przełożyć krem do ciasta do czystego pojemnika. Naciśnij kawałek folii do powierzchni i schłodzić do zimna.W razie potrzeby można rozjaśnić teksturę kremu do ciast, składając bitą śmietanę po śmietanie do ciasta, jeśli jest całkowicie schłodzona. Możesz słodzić śmietanę 2-3 łyżkami cukru pudru i dodać trochę więcej wanilii przed złożeniem jej do kremu z ciasta, ponieważ sam krem jest odpowiedni poziom słodyczy, a dodanie niesłodzonej śmietany sprawi, że będzie nieco mniej słodki.