Podstawowy gulasz wołowy z marchewką i pieczarkami
Podstawowy gulasz wołowy z marchewką i pieczarkami może być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 342 kalorie, 36g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.25 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz marchew, mąka, bulion wołowy mniej sodu, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Podstawowy Gulasz Wołowy, Podstawowy Gulasz Wołowy, oraz Gulasz wołowy z marchewką.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać grzyby i smażyć przez 5 minut lub aż grzyby zaczną brązowieć. Łyżka pieczarek do dużej miski. Lekko pokryć patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj cebulę; smażyć 10 minut lub do miękkości i złoty kolor.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać mieszankę cebuli do mieszanki grzybów.
Umieść mąkę w płytkiej misce lub talerzu ciasta. Pogłębiać wołowinę w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę mieszanki wołowiny; posypać 1/8 łyżeczki soli. Gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodać rumianą wołowinę do mieszanki grzybowej. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną wołowiny i 1/8 łyżeczki soli.
Dodaj 1 szklankę wina do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj tymianek, bulion i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z mieszaniną wołowiny. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub aż wołowina jest po prostu miękkie.
Wymieszać z ziemniakami i marchewką. Dusić, odkryte, 1 godzinę i 15 minut lub aż wołowina i warzywa są bardzo delikatne i sos jest gęsty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Odrzuć liść laurowy.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.