Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche
Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 1537 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 59 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Mieszanka funta 71/3 uncji mąki chlebowej, drożdże uncji, 1/3 uncji chłodnego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba.
Instrukcje
Przygotuj mise en place, dbając o to, aby woda i mleko były około 75 stopni.
Umieścić masło na czystej, płaskiej powierzchni roboczej i, za pomocą wałka do ciasta, lekko funt na nim, aby zmiękczyć.
Mąkę chlebową, wodę, mleko, jajka i drożdże połączyć w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Wymieszać na niskiej prędkości przez około 5 minut, lub aż ciasto zaczyna się Kudłaty (mieszane, ale nie gładkie w teksturze) i jest jakiś rozwój glutenu.
Dodaj cukier i sól, zwiększ prędkość miksera do medium i kontynuuj mieszanie przez około 5 minut lub do momentu, gdy ciasto zacznie się łączyć w masę.
Z mikserem na niskim, dodać masło, trochę na raz, i mieszać przez około 5 minut, lub aż ciasto się razem i odciąga od miski.
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 45 minut.
Odkryć miskę i złożyć ciasto. Ponownie przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 45 minut.
Lekko posmarować powierzchnię roboczą.
Ciasto rozłożyć na trzy 450 gramów na 16 uncji mąki. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Lekko posmaruj trzy 9-calowe patelnie.
Aby umyć jajko, połącz jajko z 14 gramami / 1 łyżką wody w małej misce, ubijając je, aby zmiksować.
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Delikatnie naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą rundę w batard.
Umieść jeden batard, szew w dół, w każdej przygotowanej patelni. Za pomocą pędzelka do ciasta lekko pokryć wierzch każdego bochenka myciem jajecznym. (Nie należy wyrzucać pozostałej myjki jajecznej.) Przykryć bochenki folią z tworzywa sztucznego i zabezpieczyć przez 2 godziny.
Około pół godziny przed przygotowaniem do pieczenia Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Wyjąć ciasto i ponownie, za pomocą pędzla do ciasta, lekko pokryć wierzch każdego bochenka pozostałą myjką jajeczną. (W razie potrzeby patelnie można ustawić na patelniach do pieczenia, ale nie jest to konieczne.)
Bochenki przełożyć do nagrzanego piekarnika. Bele przez 35 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złotobrązowa i błyszcząca, a boki twarde w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.