Podstawowe Smażenie Ryb
Podstawowe smażenie ryb to pescatarian danie główne. Na 18,78 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1269 kalorii, 163g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, filety z plamiaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to New England Fish Fry, Podstawowe Smażenie Ryb, oraz Twoja Podstawowa Ryba Panfried.
Instrukcje
W jednym talerzu ciasto, połączyć mleko i pieprz; to jest Twój "mokry" mix.In kolejny talerz ciasta, połączyć mąkę, mąkę kukurydzianą i paprykę; to jest Twój "suchy" mix.In patelnia elektryczna, podgrzać olej do 177°. zanurzyć ryby w "mokrej" mieszanki, a następnie zwijać w "suchej" mieszanki, aby całkowicie pokryć.Filety rybne smażyć, kilka na raz, w gorącym oleju przez ok. 4 min lub mniej na stronę, aż ryba będzie ładnie rumiana i podawać.Nie smaż ich wszystkich w tym samym czasie lub będziesz ochłodzić olej zbyt dużo i będzie musiał nagrzać się z powrotem do temperatury (nie jest to dobra rzecz).Jeśli smażysz w holenderskim piecu, użyj termometru do mięsa, aby sprawdzić temperaturę oleju, zanim usmażysz.Jeśli używasz frytkownicy, postępuj zgodnie z instrukcjami/broszurą producenta.Substytucje: jeśli plamiak nie jest dostępny, zamiast niego zastąp morszczuka, mintaja, flądrę, tilapię lub dorsza; możesz również użyć odtłuszczonej wersji odparowanego mleka.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.