Podstawowe Puree Ziemniaczane
Podstawowe tłuczone ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 510 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, śmietana, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Podstawowe Puree Ziemniaczane, Podstawowe Puszyste Puree Ziemniaczane, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym.
Instrukcje
Ziemniaki umyć i obrać, a następnie pokroić na duże kawałki i umieścić w dużym garnku.Przykryj ziemniaki zimną wodą o 1 do 2 cali i dodaj dużą ilość soli. (Chcesz, aby woda smakowała jak ocean.)
Umieść garnek na kuchence na dużym ogniu.Gdy woda się zagotuje, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki mogą być łatwo Przekłute nożem, o 20 protokół.
Odcedzić w durszlaku i niech ziemniaki reszta w zlewie podczas przygotowywania masła i śmietany.
Połącz masło i śmietanę w garnku, w którym ugotowałeś ziemniaki. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści i krem będzie gorący.Wyłączyć ogień i dodać odsączone ziemniaki. Za pomocą masher ziemniaków, mash aż ziemniaki są puszyste i kremowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku.