Podsmażony tuńczyk i zielona cebula łodygi na Romaine

Podsmażony Tunan i zielone łodygi cebuli na Romaine jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $6.7 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu ryżowego, sezamu, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podsmażone łodygi boczniaka szwajcarskiego z oliwą z oliwek, czosnkiem i natką pietruszki, Smażona fasola szparagowa i czerwona cebula, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój marchew wzdłuż na wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Zwiń wstążki wokół palców i umieść marchewkowe loki w misce z lodowatą wodą.
Połącz ocet, sok, 3/4 łyżeczki soli, sos czosnkowy chili i musztardę.
Dodać 1 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i 1 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego, mieszając trzepaczką.
Ciepła 1 łyżeczka oleju sezamowego i 1 łyżeczka oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Rybę posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podgrzać pozostałą 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i pozostałą 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane, obracając od czasu do czasu.
Połącz sałatę, bok choy i pomidory w dużej misce.
Odcedzić loki marchewkowe; dodać loki marchewkowe do mieszanki sałaty.
Skropić mieszaninę octu na mieszaninę sałaty; wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż 1 1/2 szklanki mieszanki sałaty na każdym z 4 talerzy.
Każdy stek z tuńczyka pokroić w cienkie plasterki. Ułóż 1 stek z tuńczyka i 4 cebule na każdej porcji; posypać każdą porcję 3/4 łyżeczki sezamu.
Uwaga na wino: co nalać z tymi różnorodnymi smakami? Odważna owocowość Dry ros wyróżnia się bogactwem oleju sezamowego, wpływem sosu chili i gęstością tuńczyka. Uwielbiam Ctes-du-Rhne ross z Francji. W szczególności, 2006 Domaine de La Janasse CTES du Rhne Ros jest fantastyczne z tym daniem ($14). Karen MacNeil