Podeszwa nadziewana krewetkami

Podeszwa nadziewana krewetkami
Potrzebujesz pescatarianskiego dania głównego? Sola nadziewana krewetkami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 433 kalorie. Za 4,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup chleb, proszek cebulowy, paprykę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 47%. Podobne przepisy obejmują nadziewaną solę z krewetkami, krabami i krewetkami oraz pieczoną nadziewaną solę z sosem z krewetek.

Instrukcje

1
Posyp filety sokiem z cytryny i solą cebulową; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Dodatkowy Sos Taco OpcjonalnieDodatkowy Sos Taco Opcjonalnie
2
Wlać 2 łyżki masła do 8-calowego naczynia. kwadratowe naczynie nadające się do kuchenki mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Dodać krewetki, mleko, seler i pietruszkę. Przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie przez 1 do 1-1/2 minuty lub do momentu, aż seler będzie miękki. Wymieszaj kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Nałóż mieszaninę krewetek na filety. Zaczynając od krótszego boku, zwiń każdy z nich i zabezpiecz wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
5
Umieścić w natłuszczonym, płytkim naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
6
Posmaruj pozostałym masłem; posypać papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
7
Przykryj i wstaw do mikrofalówki na maksymalną moc przez 4-6 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
8
Przed podaniem odstawić na 5 minut. Wyrzuć wykałaczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór dla Sole. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Cupcake Vineyards Pinot Noir. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Winnice Cupcake Pinot Noir
Winnice Cupcake Pinot Noir
Wino to ma piękny granatowy odcień i mocny aromat czarnych wiśni, dojrzałych truskawek, czerwonych malin oraz nutę przypraw z kremowym finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn