Poczwórne Cheeseburgery Chili
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj poczwórnych cheeseburgerów Chili. Jedna porcja zawiera 858 kalorii, 62g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Przepis ten zachwycił 266 osób. Udaj się do sklepu i odbierz bułki hamburgerowe, marynowane jalapeños, hatch chilis i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Cheeseburgery Z Chili, Loaded Chili Cheeseburgers, oraz Ulubione Cheeseburgery Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel mięso na cztery równe stosy i kształt W kotlety burger o 1/2 cala szerszy niż bułki burger. Obficie doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Umieścić chilis bezpośrednio na palniku gazowym i gotować, obracając od czasu do czasu, aż zwęglone i blister na całym. Alternatywnie, umieścić chilis jak najbliżej brojlerów element ustawiony na wysoki i gotować, obracając od czasu do czasu, aż zwęglone i blister na całym.
Przełożyć na arkusz folii aluminiowej i szczelnie owinąć. Odstawić na 5 minut, następnie wyjąć z folii i ostrożnie odkleić większość skóry. Odrzuć łodygi i nasiona. Z grubsza posiekać chilis.
Połączyć chipotle, SOS adobo, i majonez w małej misce. Wymieszać, aby połączyć. Odstawić.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na połowie rusztu węglowego. Alternatywnie Ustaw połowę palników grilla gazowego na wysokie ciepło. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść hamburgery bezpośrednio nad gorącą stroną grilla i gotuj, obracając się od czasu do czasu, aż dobrze zwęglone i wewnętrzne rejestry temperatury 125 ° F do 130 ° F na natychmiastowym termometrze odczytu dla średnio rzadkich, około 5 minut ogółem, lub 135 ° F do 140 ° F dla średnich, około 6 minut ogółem. Top każdy burger patty z dwoma plastrami sera, a następnie przenieść do dużego talerza i namiotu z folią aluminiową.
Bułki tost bezpośrednio nad gorącą stroną grilla, aż rumiane, o 30 sekund.
Ułóż dolne bułki na desce do krojenia. Top z Burger pasztecików. Top Burger paszteciki z pieczonym chilis i marynowane jalapeños. Top z chipotle majonezem. Zamknij kanapki i podawaj.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino można spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Bodegas Naveran Brut Cava
50% Xarel-lo, 30% Macabeo i 20% Parellada w wieku 18 miesięcy na osadzie sprawiają,że ta cava jest niesamowita. Delikatne bąbelki o jedwabistej konsystencji i kredowej mineralności sprawiają, że ten napój cava przypomina szampana NV.