Po prostu świetny stek z grillowanymi frytkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj po prostu wspaniałego steka z grillowanymi frytkami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 451 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paprykę, stek z porterhouse, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Po prostu Grillowany stek z grillowaną kukurydzą i salsą z Czarnej Fasoli, Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi, oraz Po prostu świetny makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować stek, płaszcz porterhouse stek z Worcestershire. Przykryć i marynować stek w lodówce 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Przygotować grill z jednej strony na średnim ogniu i jednej stronie na dużym ogniu.
Usuń stek z Worcestershire; Odrzuć Worcestershire.
Posypać stek z 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka pieprzu; odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut.
Umieść stek na stojaku grillowym pokrytym sprayem do gotowania na dużym ogniu; grilluj 3 minuty z każdej strony. Włącz stek i miejsce na średnim ogniu; grill 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek ułożyć na półmisku. Masło wcierać na wierzchu steku; odstawić 10 protokół.
Aby przygotować frytki, połącz 1 łyżeczkę soli, paprykę, 1 łyżeczkę pieprzu, czosnek w proszku, cebulę w proszku i chili w proszku.
Połączyć olej i ziemniaki w dużej misce, podrzucając do herbu.
Ziemniaki posypać mieszanką papryki; wrzucić delikatnie do herbu.
Umieść ziemniaki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania na średnim ogniu; grilluj 18 minut lub do momentu, gdy słodkie ziemniaki będą miękkie, okazjonalnie obracając.
Usunąć słodkie ziemniaki; zachować ciepło. Grill pieczenia ziemniaków dodatkowe 6 minut lub do miękkości.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.