Plaster miodu
Plaster miodu to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 114 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mlecznej czekolady, octu winnego, śmietany Tatara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Lody o strukturze plastra miodu, Plaster Miodu Semifreddo, oraz Pręty O Strukturze Plastra Miodu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia A 8W. kwadratowa patelnia do pieczenia z lekko naoliwioną folią. Do połowy napełnij zlew zimną wodą i przygotuj trzepaczkę i sodę oczyszczoną.
Do średniej wielkości rondla na bazie stałej umieścić cukier, syrop, śmietanę z kamienia nazębnego i ocet.
Dodać 5 łyżek wody i ustawić rondel na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, a następnie doprowadzaj mieszaninę do wrzenia. Kontynuuj gotować, aż mieszanina zmieni kolor na bursztynowy i osiągnie etap "hard crack" lub 149° (154°C) na termometrze cukierkowym.
Gdy tylko karmel osiągnie odpowiednią temperaturę, wyjmij je z ognia i zanurz w zlewie zimnej wody, aby przyspieszyć proces chłodzenia. Pracując szybko, wlej sodę oczyszczoną do Karmelu i ubijaj, aby równomiernie połączyć; mieszanka spieni się jak mini wulkan.
Wlać do przygotowanej patelni w równej warstwie i ostudzić.
Roztopić czekoladę w misce ustawionej na rondlu z ledwo gotującej się wody i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Wyjąć plaster miodu z patelni, odkleić folię i rozbić na kawałki. Pół zanurzyć każdy kawałek do roztopionej czekolady.
Pozostawić do stwardnienia przed zapakowaniem.
Przechowywany w hermetycznym pojemniku, będzie przechowywać przez 2-3 dni.
Reprinted with permission from Gifts from the Kitchen by Annie Rigg, © 2011 Kyle Books