Placuszki ze słodkich ziemniaków
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić placki ze słodkich ziemniaków w domu. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 56 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 18 osób i kosztuje 11 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Ten przepis wypróbowało i polubiło 235 osób. Jeśli masz pod ręką cukier cukierniczy, olej kukurydziany, sól koszerną i świeżo mielony pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują chrupiące placki ze słodkich ziemniaków, placki ze słodkich ziemniaków – 3 punkty oraz placki ze słodkich ziemniaków i porów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej około 3 cali oleju w głębokim, ciężkim garnku, wyposażonym w termometr do głębokiego smażenia, do 365 stopni F.
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, ricottę, cukier, sól i pieprz do smaku, za pomocą ręcznego miksera, aż masa będzie gładka. Dodawaj mąkę, po trochu, aż składniki się połączą.
Pracując partiami, aby uniknąć zapiaszczenia garnka, wrzucaj czubate łyżeczki ciasta na gorący olej. Smażyć na złoty kolor, obracając w razie potrzeby równomiernie, około 1 do 2 minut.
Odsączyć na ręcznikach papierowych i posypać cukrem pudrem i szczyptą soli. Ułóż je na półmisku i ciesz się smakiem!
Uwaga kucharza: Pamiętaj, aby olej powrócił do temperatury 365 stopni F pomiędzy partiami.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava wybierane są z dużą starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – a raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na potrząsaniu butelkami w celu ujednorodnienia drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich potencjału aromatycznego i smakowego, przez ponad ich ponad 48 miesięcy starzenia. Rezultatem jest delikatna cava o bladożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety. Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada