Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kawiorem i estragonem Creme Fraîche
Przepis placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kawiorem i estragonem Crème Fraîche może zaspokoić Twoje Żydowskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,41 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 20. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Chanuka. Mieszanka mąki uniwersalnej, cebula, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Blini Gryczane Z Wędzonym Łososiem, Creme Fraiche I Kawiorem, Placki Ziemniaczane Z Wędzonym Pstrągiem I Creme Fraiche, oraz Łosoś wędzony na gorąco z estragonem Crème Fraîche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. używając grubej strony tarki pudełkowej lub robota kuchennego wyposażonego w ostrze grubej tarki, rozdrobnij ziemniaki. Pracując partiami, owinąć ziemniaki ręcznikiem kuchennym i wycisnąć nadmiar płynu.
Przenieść do dużej miski. Powtórz proces z cebulą; dodaj do miski z ziemniakami.
Następnie wymieszać 4 składniki do mieszanki ziemniaczanej.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Praca w partiach, spadek mieszaniny ziemniaków przez 1/4 cupfuls do patelni; spłaszczyć do 3-calowych rund. Smażyć latkes aż złoty kolor na dnie, dodając więcej oleju przez łyżki stołowe w razie potrzeby, o 4 minut na stronie.
Przenieś latkes do obramowanej blachy do pieczenia; ogrzać w piekarniku.
Wymieszać crème fraîche i posiekany świeży estragon w małej misce, aby wymieszać. Podziel wędzonego łososia między latkes. Każdą latke udekorować łyżką estragonu Creme fraîche, następnie kawiorem.