Placki Ziemniaczane (Latkes)
Placki ziemniaczane (Latkes) może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 327 kalorii, 9g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz krem, sól, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Latkes (Placki Ziemniaczane), Idealne Placki Ziemniaczane (Latkes), oraz Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i cebulę zetrzeć w misce lub w robocie kuchennym.
Odcedzić nadmiar płynu, następnie dodać jajka, mączkę z macą, sól i pieprz.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Łyżka mieszanki do gorącego oleju tworząc małe naleśniki. Gotować, aż spód będzie złoty, o 2 do 3 protokół. Flip naleśniki i gotować, aż druga strona jest złoty i ziemniaki są gotowane przez, O 2 protokół więcej.
Podawać na gorąco z kwaśną śmietaną lub musem jabłkowym.