Placki Z Pączkami
Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Udaj się do sklepu i odbierz olej, jajko, dżem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 24 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Naleśniki z pączkami z syropem z polewą z pączków, Placki, lizaki, Mini placki na patyku, oraz Muffinki Z Pączkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj piecrust, a następnie pokrój go w paski o szerokości 2 1/2 cala i długości od 4 do 6 cali, w zależności od rozmiaru pączków.
Łyżka niewielką ilość nadzienia wzdłuż w środku każdego paska. Pamiętaj, aby pozostawić niewielką szczelinę odkrytego ciasta wzdłuż długich, wąskich krawędzi, zarówno na górze, jak i na dole paska ciasta.
Jajko ubić w małej misce z łyżką wody, aż będzie gładkie. Używając małej szczotki do ciast, lekko umyj jedną z długich, wąskich krawędzi ciasta tą mieszanką do mycia jaj. Delikatnie złóż niezbrojoną stronę skorupy nad nadzieniem wzdłuż, ściskając ją lekko palcami lub zębami widelca na górze strony za pomocą mycia jaj, aby uzyskać długą, wąską "rurkę" wypełnionej skorupy. Nie martw się o wygląd "szwu" - później zamrozisz wierzchołki pączków i całkiem ładnie to przykryje.
Formuj rurki w kółka (jak dętka!), szczypanie kończy się razem, tworząc szew. Jeśli potrzebujesz pomocy przy przyklejaniu końców, użyj odrobiny mycia jaj.
Ustaw dużą patelnię z około 1 cala oleju pokrywającego dno, ustawione na wysokie temperatury. Gdy temperatura osiągnie 191°, delikatnie umieścić pączki na patelni kilka na raz, smażenia z każdej strony 1 do 2 minut, lub aż złoty. Uważaj podczas przerzucania ciast, ponieważ będą one dość delikatne w tym momencie.
Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie wyjmij placki z patelni i połóż na ręcznikach papierowych, aby zmyć nadmiar oleju, gdy ostygną. Nie będę kłamać: właśnie smażone ciasta z pączkami nie będą atrakcyjne. Przypomnę jeszcze raz: nakładamy na nich lukier i posypkę, aby były słodkie.
Po ostudzeniu rozprowadzić każdy pączek lukrem na wierzchu i udekorować posypką lub lukrem dekoracyjnym.
Podawać w temperaturze pokojowej.