Placki Z Masłem Kardamonowym
Placki z masłem kardamonowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 72. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, soli, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pieczone masło jabłkowe pączki Kardamonowe z brązową polewą maślaną, Kardamon masło kurczak, oraz Masło Jabłkowe Kardamonowe.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, kardamon, cynamon i ziele angielskie.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladego i puszystego, około 2 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w przystawkę do łopatek)lub 4 minuty z ręcznym. Ubić w jajkach i wanilii. Zmniejszyć prędkość do niskiej, a następnie wymieszać w mieszaninie mąki, aż tylko połączone.
Formuj ciasto na 2 (12-calowe) kłody (1 1/2 cala średnicy), każdy na własnym arkuszu folii. Użyj plastikowej folii i rąk do toczenia, Naciśnij i kwadratu off boków dzienników. Ostudzić kłody na blasze do lekko twardej, około 1 godziny, następnie gładkie kłody z folią i płaską stroną linijki, aby uzyskać proste boki. Chill dzienniki na blasze do firmy, o 1 godzinę.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wyciąć wystarczająco skąpe 1/4-cala-grube plastry z dziennika z nożem, aby wypełnić 2 duże ungreased blachy do pieczenia, układając plastry około 1 cala od siebie (schłodzić pozostałe ciasto, zawinięte w folię).
Piec ciasteczka, przełączanie pozycji arkuszy w połowie pieczenia, aż krawędzie będą złote, łącznie 10 do 12 minut. Schłodzić na arkuszach 3 minuty, a następnie przenieść do stojaków do całkowitego ostygnięcia. Dodać więcej ciasteczek z pozostałym ciastem na schłodzonych blachach do pieczenia.
Ubić razem Proszek espresso, wanilię i 1 1/2 łyżki mleka do rozpuszczenia espresso w proszku, następnie dodać cukier cukierniczy i wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać gęsty, ale wylewany lukier. Łyżka do zamykanej torby i snip 1/8 cala od dolnego rogu.
Łyżka roztopioną czekoladę do innego zamykanego worka i snip 1/8 cala off dolnym rogu.
Polej każde ciastko polewą espresso i czekoladą i pozostaw ciasteczka na stojakach, aż do zestawów lukru, około 2 godzin.
* Kłody ciasta można schłodzić 5 dni lub zamrozić, zawinięte w podwójną warstwę folii, 1 miesiąc (rozmrozić w lodówce, aż będą mogły być pokrojone).* Ciasteczka (z lukrem lub bez) przechowywać, warstwami między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.