Placki z krewetkami i Andouille Pot mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 960 kalorii, 54g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki uniwersalnej, ciężkiej śmietany do ubijania, skoncentrowanego klasycznego wywaru z owoców morza i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ciasto francuskie można wykonać to danie główne z Ciasto Francuskie Z Gruszką Żurawinową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Andouille Kiełbasa Ryż Garnek, Krewetki i Andouille Jambalaya, oraz Brochettes z krewetkami i Andouille.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Ciasto rozwałkować na powierzchni do 12-calowego kwadratu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
3
Wyciąć 5 1/2 cala nabojów.
4
Umieścić na pergaminu linedbaking arkusza; piec do złotego, ok.15 minut. Spoko na kartce. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Owinąć hermetycznie i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Śmietanę i mąkę ubić w małej misce. Roztopić masło wdużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
7
Dodaj porów i sauté do miękkości, o 10 protokół.
8
Dodaj andouille i czosnek i sauté 4minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa Andouille
Czosnek
9
Dodaj wermut; gotuj na wolnym ogniu, aż się upłynąevaporates, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
10
Dodać mieszankę seafoodstock i tymianek. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tymianek
11
Dodać ziemniaki i gotować odkryte do miękkości, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
12
Dodać mieszaninę śmietany na patelni; wymieszać.Dusić, aż sos zgęstnieje i zagotuje,o 3 protokół. Zmniejszyć ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodaj krewetki; dusić, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Krewetki
14
Podziel gorące nadzienie między cztery 1 1/4-kubekdanie. Top każdy z ciasta okrągłe.
15
Piec do wypełnienia pęcherzyków, o 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Skoncentrowane zapasy klasycystyczne dostępne są w wielu sklepach rybnych oraz od amazon.com.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.