Placki Z Cukinii
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj placków z cukinii. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 197 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka greckiego jogurtu, oleju canolan, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placki Z Cukinii, Placki Z Cukinii, oraz Placki Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj cukinię na dużych otworach tarki na czystym ręczniku kuchennym.
Odstawić podczas przygotowywania innych składników. Wyciśnij jak najwięcej płynu z cukinii, wyrzucając płyn.
W średniej misce, połączyć cukinię, mięta, koperek, szalotka, czosnek, Skórka z cytryny, pieprz i feta. Wymieszać z jajkiem i mąką i wymieszać, aż dobrze się połączą.
Rozgrzać wystarczająco dużo oleju rzepakowego na patelni na średnim ogniu, aby dostać się do połowy boków placków. Uformuj placki, używając miarki 1/4 szklanki i delikatnie włóż do gorącego oleju. Smażyć, obracając raz, aż placki będą złociste z każdej strony, 4 do 6 minut.
Wyjąć z patelni i odcedzić na papierowych ręcznikach na minutę. Talerz i udekorować odrobiną greckiego jogurtu, zerwanym koperkiem i skórką z cytryny.