Placek z jagodami i brzoskwiniami na patelni
Skillet Blueberry-Peach Cobbler to deser z południa. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 381 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Udaj się do sklepu i kup brzoskwinie, skórkę z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Peach Blueberry Cobbler , Mango Peach Cobbler i Perfect Old Fashioned Peach Cobbler są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
W dużej misce wymieszaj cukier, cynamon, sól i skrobię kukurydzianą.
Dodaj brzoskwinie i borówki i wymieszaj, równomiernie pokrywając owoce mieszanką cukru. W razie potrzeby wymieszaj z sokiem z cytryny i skórką.
Włóż nadzienie owocowe do żeliwnej patelni i wstaw do piekarnika na 15 do 20 minut. W międzyczasie zrób ciasto na ciasteczka.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól w dużej misce. Używając robota kuchennego, noża do ciasta lub opuszkami palców, wmieszaj schłodzone masło do suchych składników, aż mieszanka będzie przypominać grubą mąkę.
Dodaj maślankę i mieszaj, aż stanie się wilgotna.
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika i nałóż na upieczone owoce 6–8 porcji ciasta biszkoptowego (po 1/2 szklanki), zachowując odstępy około 1/2 cala.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 425 stopni F i piecz, aż ciasteczka będą złocistobrązowe na wierzchu, a owoce będą bulgotać, około 30 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed podaniem.