Placek Lodowy Ze Śliwkami I Jagodami
Śliwkowo-jagodowe ciasto lodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 535 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, wodę, krakersy z miodem graham i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Lody Wirowe Z Jagodami Waniliowymi.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w małym rondlu; dobrze wymieszać. Przykryć i gotować na małym ogniu 15 minut lub aż śliwki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Łyżka mieszanki śliwkowej do blendera i pulsować 3 razy. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieścić krakersy w robocie kuchennym; proces aż kruchy.
Dodać 2 łyżki cukru, margaryny i białka; Puls 5 razy lub tylko do wilgotne. Naciśnij mieszankę okruchów równomiernie na 9-calową płytkę ciasta pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 8 minut; ostudzić na stojaku z drutu 15 minut. Zamrozić piecrust 30 minut.
Umieścić bardzo dużą miskę w zamrażarce.
Wyjmij lody z zamrażarki i pozostaw w temperaturze pokojowej, podczas gdy piecrust chłodzi się.
Łyżka lodów do schłodzonej bardzo dużej miski. Złożyć mieszankę śliwkową i sorbet do lodów, aby uzyskać efekt marmurkowy, i zamrozić 45 minut lub tylko do zestawu, ale nie stałe.
Łyżka mieszanki lodów do przygotowanej skorupy; zamrozić, aż zestaw. Przykryć folią; zamrozić 6 godzin lub do twardego.
Umieścić ciasto w lodówce 30 minut przed podaniem do zmiękczenia.
Podawać ciasto z bitą polewą.