Pięciominutowy Marcepan

Pięciominutowy Marcepan
Pięciominutowy marcepan to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 720 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pastę migdałową, cukier cukierniczy, kirsch i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Marcepan Domowy (Marcepan Gotowany), marcepan czekoladowy, jak zrobić marcepan czekoladowy, oraz Marcepan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać pastę migdałową, cukier cukierniczy i 1 łyżkę brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Wymieszać na małej prędkości, aż wszystko jest całkowicie włączone, a ciasto jest gładkie i giętkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Jeśli używasz rąk: uformuj pastę migdałową w płaską rundę na powierzchni roboczej. Połowę cukru cukierniczego odkurz na okrągło i zacznij go ugniatać w pastę, wielokrotnie składając pastę na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
4
Skropić 1 łyżkę brandy na ciasto i zagnieść. Po jego włączeniu, odkurzyć pozostałą część cukru na ciasto i ugniatać, aż zostanie całkowicie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
CiastoCiasto
CukierCukier
5
Ciasto powinno być jednolite i giętkie. Jeśli jest sucha, dodaj jeszcze kilka kropli aromatu (lub ciepłej wody) i zagniataj, aż osiągnie pożądaną konsystencję; jeśli jest lepka, trochę więcej cukru cukierniczego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CiastoCiasto
WodaWoda
6
Przechowywać marcepan, owinięty bardzo dobrze w folię, w lodówce przez co najmniej 3 miesiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Kirsch to brandy destylowana z wiśni. Wiśnie szczególnie uzupełniają migdały, ponieważ oba są ze sobą powiązane, a pestki wiśni mają migdałowy smak, który nadaje się do likieru (który nie jest tak zły, popijany sam). Jeśli wolisz, możesz zamiast tego użyć 1 łyżki lekkiego syropu kukurydzianego lub 1 łyżeczki ekstraktu migdałowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
CzereśnieCzereśnie
MigdałyMigdały
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
KirschKirsch
AlkoholAlkohol
2
Z Liddabit słodycze Candy Cookbook: jak zrobić naprawdę przepyszne cukierki we własnej kuchni Liz Gutman & Jen King. Copyright © 2012 by Liz Gutman and Jennifer King; principal photography copyright © 2012 by Rachel Been. Wydawnictwo: Workman Publishing Company, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn