Pizze z zamrażarki
Pieczenie pizzy z zamrażarki wymaga około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 471 kalorii, 18g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mieszanki bazowej pizzy, parmezanu, liści bazylii i pomidorów koktajlowych. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zamrażarka Gotowe Mini Pizze, Mini Pełnoziarniste Pizze-Przyjazne Dla Zamrażarek, oraz No-Bake Mini Pizze Owocowe.
Instrukcje
Uzupełnić ciasto chlebowe zgodnie z instrukcjami opakowania i przenieść do naoliwionej miski do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Wbić z powrotem do miski, zgniatając całe powietrze z ciasta pięścią. Ciasto podzielić na 6 i rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni do okręgu o średnicy około 18 cm. Włóż ciasto, którego nie używasz pod wilgotnym ręcznikiem do herbaty lub naoliwioną folią spożywczą, aby zatrzymać wysychanie.
Umieść podstawy pizzy na dużych naoliwionych blachach do pieczenia, które mogą potrzebować 2 lub
Na każdej podstawie rozprowadzić 1 łyżkę sosu lub passaty, a następnie rozsypać bazylią, pomidorami, mozzarellą i parmezanem (lub czymkolwiek innym). Możesz zamrozić pizzę teraz, jeśli chcesz, na blasze do pieczenia, owiniętej folią spożywczą. Lub jeśli jedzenie od razu, Rozgrzej piekarnik do 240C / 220C wentylator / Gaz
Gotować przez 8-12 minut, aż będzie chrupiący i złoty. Aby gotować z zamrożonego, usuń folię spożywczą i podgrzej piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Piec przez 10-14 minut, aż będzie chrupiący i złoty.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzan w menu? Spróbuj sparować z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico]()
Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico
#5 Wine Spectator Top 100 2009 Castello di Brolio wyraża wyrafinowaną elegancję, która jest charakterystyczna tylko dla terroir z Brolio. Jest to "bezszwowe wino" osiągane poprzez wybór najlepszych winogron Brolio, dojrzewających w barriques, z długim fining w butelce, która zwiększa jego szlachetną elegancję. Sangiovese z niewielką ilością Cabernet Sauvignon i Merlotw tym zbiorze udało się wreszcie Sangiovese wyrazić swój maksymalny potencjał. Intensywny rubinowy kolor z odcieniami granatu, ma piękny złożony bukiet. Czekolada / kawa i przyprawy podniebienia, to posiadaelegancka zawartość taniny i trwałe wykończenie.Chianti Classico jest szczególnie doskonałe jako uzupełnienie dań głównych na bazie mięsa, takich jak porchetta allo spiedo, flaczki, bistecca alla fiorentina, smalec Colonnata, wędliny i finocchiona di cinta senese. Chianti Classico świetnie komponuje się również z pół-dojrzałym serem pecorino Toscano, crostini alla toscana i fagioli al fiasco. Wino powinno być podawane w temperaturze 60-65°F.