Pizza z ciastem pszennym
Pizza z pszennym spodem wymaga około 35 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 177 kalorii , 8 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 57 centów za porcję . Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, bazylii, mąki i sosu do pizzy. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie śródziemnomorskie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 56% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pizza z mąki pełnoziarnistej bez drożdży z pieczonym czosnkiem, słodkimi ziemniakami i cebulą , pizza ze świeżą kukurydzą, pieczonymi pomidorami i marynowanym czosnkiem ze skórką z mąki kukurydzianej i Domowa pizza na cienkim spodzie + pesto + ziemniaki .
Instrukcje
Włóż pierwsze 10 składników do formy maszyny do pieczenia chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz ustawienie ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; dodaj 1 do 2 łyżek wody lub mąki, jeśli to konieczne).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Przykryj i odstaw na 10 minut. Podziel ciasto na pół; każdą porcję włóż do natłuszczonej 12-calowej formy do pizzy.
Posmaruj sosem do pizzy i posyp serem.
Jeśli chcesz, możesz dodać dodatki.
Piec w temperaturze 400°C przez 18–20 minut lub do momentu, aż skórka i ser lekko się zrumienią.