Pizza z ananasem i szynką
Pizza z ananasem i szynką może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 476 kalorii, 15g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz seler, ananas, szynkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Suwaki z szynką hawajską i ananasem + wideo, Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), oraz Pizza TJ Hooker (Chipotle BBQ i słodki ananas Chili + Pizza Jalapeño z boczkiem).
Instrukcje
Umieść 1 Stojak piekarnika w środku, a drugi Stojak Na spodzie piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F.
Posypać mąkę kukurydzianą nad 2 bez oprawek blachy do pieczenia.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta do pizzy w 10 do 11-calowej rundzie.
Przenieść 1 ciasto do każdej przygotowanej blachy do pieczenia.
Łyżka sos marinara na ciasto, dzieląc równo i pozostawiając 1-cal granicy wokół każdej pizzy.
Sery posypać sosem. Ułóż kawałki ananasa w jednej warstwie na serach.
Piec pizze, aż skórki są chrupiące i brązowy na dole i ser topi się na górze, o 12 protokół.
Pizzę pokroić w kliny i od razu podawać.
Wymieszać ciepłą wodę i drożdże w małej misce, aby wymieszać.
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut.
Mąkę i sól wymieszać w maszynce do miksowania. Zmiksować w oleju. Po uruchomieniu maszyny dodaj mieszaninę drożdży i zmiksuj, aż ciasto uformuje się. Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść do uzyskania gładkości, około 1 minuty.
Przełożyć ciasto do dużej miski naoliwionej i obrócić ciasto, aby pokryć je olejem. Przykryć miskę folią i odstawić w ciepłym miejscu bez przeciągów, aż ciasto podwoi objętość, około 1 godziny. Punch dół ciasta i podzielić na 2 równe kulki. (Ciasto można zużyć natychmiast lub przechowywać hermetycznie w lodówce przez 1 dzień.)
W dużym garnku do zapiekania rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Dodać seler, marchew i 1/2 łyżeczki każdej soli i pieprzu.
Saute aż wszystkie warzywa są miękkie, o 10 protokół.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 1 godziny.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Doprawić sosem więcej soli i pieprzu, do smaku. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu.)