Pizza Tortilla z cebulą, pieczarkami i ricottą
Tortilla Pizza z cebulą, pieczarkami i ricottą wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 856 kalorii. Na 2,93 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Mieszanka sera ricotta, tortille z mąki, ser asiago i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 205 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Pesto i ricotta tortilla pizza, Pizza z ricottą, karczochami i cebulą, oraz pizza z jarmużu z pieczarkami i ricottą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 232°.
Na małej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną cebulę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie mięknąć.
Dodaj szczyptę cukru i ocet balsamiczny, gotuj jeszcze kilka minut, aż cebula będzie dokładnie zmiękczona i przezroczysta.
Patelnia i tortille z oliwą z oliwek:
Posmaruj patelnię z oliwą z oliwek.
Umieść tortillę na każdej blasze do pieczenia i posmaruj oliwą z oliwek.
Tortille posypujemy serem, pieczarkami, cebulą:
Każdą tortillę posypać pół szklanki rozdrobnionego sera Asiago.
Dodać kawałki sera ricotta, 1/4 szklanki do każdej tortilli.
Posypać grzybami i lekko karmelizowaną cebulą.
Posypać odrobiną soli i pieprzu.
Umieść blachy do pieczenia w piekarniku.
Piec, aż skorupa jest chrupiące i brązowy na całym, o 10 minut (Czas Zmienia się, w zależności od piekarnika), obracając Patelnie arkuszy i wymieniając swoje pozycje na półkach w połowie gotowania, aby zapewnić nawet pieczenia.
Pokroić nożem lub nożem do pizzy.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizza działa naprawdę dobrze z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto