Pizza Meksykańska
Meksykańska Pizza może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Poblano chile, ostry ser cheddar, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Pizza Meksykańska, Pizza Meksykańska, oraz Pizza Meksykańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj przygotowane ciasto do pizzy w 12-calowe koło na mące.
Umieścić ciasto na 12-calowej patelni do pizzy lub blachy do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posypane 1 łyżką mąki kukurydzianej. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Umieścić krążki cebuli w dużej misce. Lekko spryskać sprayem do gotowania i posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu; wrzucić dobrze do herbu. Ułóż cebulę na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut, mieszając do połowy; ostudzić.
Umieść Poblano chile na wyłożonej folią blasze do pieczenia, i broil 3 cali od ciepła 8 minut lub aż poczerniałe i zwęglone, obracając po 6 minut.
Umieść w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Skórki obrać i wyrzucić.
Wytnij wzdłużną szczelinę w Poblano chile; Odrzuć nasiona i łodygę.
Pokroić palone Poblano chile w cienkie paski.
Posypać paski pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i odstawić. Obniż temperaturę pieca do 50
Umieść chipotle w robocie kuchennym lub blenderze i procesuj, aż będzie gładki.
Rozprowadzić 1/2 łyżki chipotle puree na skorupie pizzy za pomocą tyłu łyżki. Zarezerwować Pozostałe chipotle puree do innego użytku. Ułóż paski chile w równej warstwie na skorupie pizzy; top z cebulą, Tomatillo, cheddar,i queso fresco.
Piec w 500 przez 17 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Wyjąć pizzę z piekarnika i posypać kolendrą i pestkami dyni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego można spróbować to Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.