Piwo duszone gulasz irlandzki i Colcannon

Duszony gulasz Irlandzki z piwem i Colcannon może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 37g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, liście laurowe, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do dzień św. Patryka. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Piwo duszone gulasz irlandzki i Colcannon, Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, oraz Irlandzki gulasz wołowy z piwem Guinness® .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Rozgrzać olej roślinny w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, aż bardzo gorąco, i brązowo mięso w 2 partiach, mieszając brązowo kostki ze wszystkich stron. Odstawić całe mięso do holenderskiego pieca, posypać mąką i lekko wymieszać, aby pokryć mięso mąką. Wymieszaj cebulę, marchew, ciemne piwo, liście laurowe, tymianek, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, czosnek i sos Worcestershire. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i przykryć.
Włożyć piekarnik do nagrzanego piekarnika i gotować przez 45 minut.odsunąć, wymieszać gulasz i gotować, aż wołowina będzie bardzo miękka, a płyn zmniejszy się o połowę, ok. 45 minut.
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć i odstawić.
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Umieść kapustę w misce bezpiecznej dla mikrofalówki i dodaj 1 lub 2 łyżki wody. Przykryć i podgrzać w wysokiej temperaturze przez około 2 i 1/2 minuty; odkryć (uważaj na parę) i wymieszać kapustę. Przykryj i mikrofaluj przez około 2 1/2 więcej minut, aż kapusta będzie lekko miękka, ale nie papkowata.
Odcedzić nadmiar płynu i odstawić kapustę na bok, przykryć.
Umieść ziemniaki w dużej misce i dodaj mleko, masło, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Ziemniaki ubić mikserem elektrycznym, aż będą gładkie i kremowe. Wymieszać z kapustą, pokruszony boczek i pietruszkę, aż dobrze połączone.
Aby służyć, umieść gałkę colcannon na talerzu, zrób wydrążenie i wypełnij duszonym gulaszem wołowym.