Pistacjowe Chipsy Phyllo
Pistacjowe chipsy Phyllo wymagają ok. 30 minut od początku do końca. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz filo, pistacje, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pistacjowe Chipsy Phyllo, Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo, oraz Gruszka Clafoutis z chipsami Phyllo, sosem cydr i sorbetem z pigwy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Pistacje drobno zmielić w elektrycznym młynku do kawy / przypraw, a następnie wymieszać z cukrem.
Wytnij arkusz phyllo w poprzek na 3 równe kawałki, następnie ułóż kawałki między papierem woskowym i przykryj stosem lekko zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Ułóż 1 kawałek filo na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia i posmaruj masłem.
Posypać połową cukru pistacjowego i top z innym kawałkiem filo.
Posmaruj filo masłem i posyp pozostałym cukrem pistacjowym. Wierzch z pozostałym kawałkiem filo, delikatnie naciskając, i posmarować masłem. Chill stack 10 minut.
Używając obręczy ramekina jako prowadnicy, Wytnij 2 (4-calowe) Naboje ostrym nożem do parowania i wyrzuć resztki. Przykryć rund kawałkiem pergaminu i piec w środku piekarnika, aż złoty, o 10 protokół. Chłodne chipsy na blasze do pieczenia na stojaku.
Chipsy można piec 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.