Pipérade z gotowanymi jajkami
Pipérade z gotowanymi jajkami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.59 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 367 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka i / lub papryka, czosnek, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jaja Pipérade, Jajka en Cocotte z baskijską Piperade, oraz jajka w Pipérade " pizze z chrupiącą Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwę z oliwek wlać na dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj pancetta i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie się chrupiące i brązowe, 4 do 5 protokół. Z rowkiem łyżką, przenieść pancetta do miski.
Dodaj paprykę, cebulę, czosnek, tymianek i 1/2 łyżeczki. sól na patelni i gotować, często mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, 7 do 10 minut. Niższe ciepło do średnio-niskie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bardzo miękkie, o 25 minut dłużej.
Dodaj rosół z kurczaka, ocet, pomidory i gotowaną pancettę na patelnię. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i gotować, często mieszając, aż ciecz jest bardzo lekko zmniejszona i zagęszczona, 8 do 10 minut. W przypadku użycia Wymieszać oliwki i doprawić do smaku pieprzem i większą ilością soli.
Tymczasem kłusować jajka (przepis następuje).
Łyżka piprade do 2 szerokie, płytkie miski, i nestle 1 lub 2 jajka w koszulce w każdej porcji.
Włóż około 3 w. wodę w szerokiej patelni; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Łyżką szczelinową szybko i delikatnie zanurz jajka w skorupce, po 1 na raz, na 8 sekund, a następnie wyciągnij.
Wylej wszystko oprócz 1 W. wody z patelni; zmniejszyć ciepło, więc bąbelki na dnie patelni wyskakują na powierzchnię tylko od czasu do czasu. Rozbij jaja 1 na raz i trzymając skorupkę blisko powierzchni wody, rozłam ją, aby jajko delikatnie wsunęło się do wody. Gotować do pożądanej doneness (poke delikatnie łyżką, aby sprawdzić), 3 do 4 minut na jajka na miękko gotowane.
Łyżką szczelinową podnosić jaja po 1 na raz z wody.