Pinot-duszona kaczka z pikantną zielenią

Pinot-duszona kaczka z pikantną zielenią
Pinot-duszona kaczka z pikantną zielenią to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 671 kalorii, 51g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na $5.9 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz zioła prowansalskie, sól i świeżo zmielony pieprz, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pinot noir, możesz podążać tym daniem głównym z Brownies Pinot Noir jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone Udka Z Kaczki Z Zielenią Musztardową I Bok Choy, Kaczka Pieczona Z Redukcją Pinot Noir/Granat, oraz Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Nogi kaczki opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
3
Połóż nogi skórą do góry na patelni, która wygodnie je trzyma.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Posypać solą, pieprzem i herbes de Provence.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
PieprzPieprz
SólSól
5
Kaczkę pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę. Łyżka tłuszczu z patelni i zapisać do innych zastosowań lub wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wlać wino na kaczkę; powinna być na tyle głęboka, aby mięso było zanurzone, ale skóra była odsłonięta. Kontynuuj pieczenie, aż skóra stanie się złocistoczerwona, o 30 minut dłużej(20 minut, jeśli używasz ciepła konwekcyjnego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
WinoWino
7
W międzyczasie, wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek do 1 1/2 - do 2-quart patelni na średnim ogniu; dodać szalotki i mieszać często, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj bulion z kurczaka, tymianek i liść laurowy; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki, około 45 minut. Kiedy kaczka jest gotowa, dodaj 1 szklankę duszonego płynu do mieszaniny bulionu i gotuj, często mieszając, aż mieszanina zostanie zmniejszona o około jedną czwartą, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Wlać przez drobny sitko do małego dzbanka lub miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Podczas gdy rosół zmniejsza się, przygotuj zielenie: na patelni o średnicy 12-14 cali na średnim ogniu, roztop masło z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
ZieloniZieloni
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać cebulę i mieszać często, aż zacznie brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
12
Dodaj zieleninę (jeśli używasz zieleniny musztardowej, dodaj połowę, mieszaj, aż zwiędną, a następnie dodaj pozostałe) i gotuj, często mieszając, aż do miękkości, aby ugryźć, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
ZieloniZieloni
13
Dodaj czosnek i sardelę, jeśli używasz, i mieszaj do pachnącego, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
CzosnekCzosnek
14
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem, cayenne i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
SólSól
15
Kopiec zieleni na talerzach i ustawić nogi kaczki na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
ZieloniZieloni
16
Podawaj soki z patelni obok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Parowanie wina: Pinot z minerałami i dobrymi owocami wydobędzie to, co najlepsze w zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
OwoceOwoce
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn