Pilaw z soczewicy i ryżu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sos jogurtowy, czosnek, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Vidalian cebula faszerowana ryżem-Pilaf z soczewicy, Pieczony Curry Brązowy Ryż I Pilaf Z Soczewicy, oraz Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf).
Instrukcje
1
W patelni 3-quart na dużym ogniu, przynieś soczewicę i 2 1/2 szklanki wody do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Drenaż.
3
W międzyczasie dodaj olej, cebulę i czosnek do patelni o średnicy 12 cali na średnim ogniu; często mieszaj, aż cebula będzie złota, 15 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj ryż, sól, kminek i pieprz; mieszać, aż ryż wygląda nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Kminek
Ryż
Sól
5
Wymieszać z soczewicą i 2 szklanki więcej wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki do ugryzienia i ciecz zostanie wchłonięta, 13 do 15 minut.