Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami
Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ryż basmati, złote rodzynki, laskę cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pilaw z brązowego ryżu z migdałami i pietruszką, Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami, oraz Ryżowy Pilaw Z Migdałami I Koperkiem Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w misce. Umyć w kilku zmianach wody.
Pozostawić do namoczenia w wodzie, która obficie ją pokrywa przez 30 minut.
Odcedzić przez asieve i pozostawić w sito zawieszone nad miską do kapania.
Wlać olej do ciężkiej, średniej patelni (która ma ciasną pokrywę) i ustawić na średnim ogniu. Gdy gorące, umieścić w cynamonie.
Niech skwierczy przez 10 sekund. Włożyć cebulę. Cebulę wymieszać i podsmażyć, aż zaczną rosnąć.
Dodaj migdały. Mieszać, aż będą złote.
Dodać rodzynki. Mieszać aż będą pulchne, zaledwie kilka sekund.
Dodać odsączony ryż i sól. Wymieszać bardzo dokładnie, aby wymieszać.
Dodać 2 2/3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć szczelnie, obrócić na bardzo, bardzo nisko i gotować delikatnie przez 25 minut.
Przedruk za zgodą w domu z Madhur Jaffrey: proste, pyszne dania z Indii, Pakistanu, Bangladeszu i Sri Lanki przez Madhur Jaffrey, © 2010 Knopf, a division of Random House, Inc.