Pilaw orkiszowy i grzybowy
Need a wegetariańska przystawka? Orkisz i dzikie grzyby Pilaf może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz egzotyczną mieszankę grzybów, orkisz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Risotto z orkiszem i dzikimi grzybami, Grzyb-Dziki Ryż Pilaf, oraz Wild Rice & Mushroom Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić orkisz w średniej misce. Przykryć gorącą wodą do 1 cala powyżej orkiszu. Przykryć i odstawić 1 godzinę.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 3 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z orkiszem, tymiankiem, solą i pieprzem; gotować 1 minutę. Wymieszać bulion; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 50 minut lub aż orkisz jest miękki. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj posiekane grzyby na patelnię; smażyć 3 minuty lub do miękkości i zaczyna brązowieć. Mieszamy mieszaninę grzybów z mieszaniną orkiszu.