Pikantny stek z pieprzem
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, stek z pikantną papryką może być znakomitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. To danie główne ma 976 kalorii , 74 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób i kosztuje 5,82 USD za porcję. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Walentynki . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga steka z polędwicy wołowej, sera cheddar, tortilli i papryki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Sponacular wynoszącą 74% , co jest solidne. Kurczak w marynacie z limonki z domową salsą z arbuza , sałatka ze szpinaku i makaron z pikantnym zielonym orzeszkiem ziemnym i pesto z papryczek jalapeño są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury lub piekarnik do 230°C.
Przekrój stek wzdłuż na pół, a następnie w poprzek na paski o grubości 1/8 cala.
Wymieszaj paski steku, paprykę z cebulą, czarną fasolę i marynatę do fajitas.
Połóż połowę mieszanki na każdym arkuszu folii aluminiowej Reynolds Wrap® Heavy Duty.
Podnieś boki folii. Złóż podwójnie górę i końce, aby zamknąć pakiet, pozostawiając miejsce na cyrkulację ciepła wewnątrz. Powtórz, aby zrobić dwa pakiety.
Piec przez 15 do 18 minut na blasze do pieczenia w piekarniku LUB GRILLOWAĆ przez 9 do 11 minut pod przykryciem.
Podawać z tortillą. Przed podaniem posypać serem.