Pikantny Stek Z Pieprzem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 25 i kosztuje 35 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oryginalny sos barbecue, cebulę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Sosny stek pomidorowo-pieprzowy, Saucy Pan Steak, oraz Sosny Włoski Stek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i mieszać warzywa w dużej patelni nonstick spryskane sprayem do gotowania na średnim ogniu 6 do 8 min. albo aż będzie krucho.
Przenieść do dużej miski; przykryć, aby się ogrzać.
Dodać mięso, czosnek i pieprz czarny na patelni; gotować i mieszać 3 min. albo dopóki mięso nie zostanie zrobione. Wymieszać z sosem sojowym; gotować 1 min. Wymieszać z sosem barbecue; gotować 2 do 3 min. lub aż do ogrzania, często mieszając.
Mieszankę mięsną połączyć z warzywami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.